چالش مومو در واتساپ چیست؟

چالش مومو یکی از بحث برانگیز‌ترین خطرات گزارش شده در فضای اجتماعی و شبکه‌های مجازی محسوب می‌شود. این امر باعث افزایش تشویش سلامت روانی خانواده‌ها به خصوص کودکان و جوانان شده است. اما آیا چالش مومو واقعی است یا تنها شایعه‌ای پخش شده در بین کاربران است؟
در این مقاله پین شو از حقیقت‌های پشت پرده چالش مومو رونمایی خواهد کرد؛ پس با ما همراه باشید…


مومو چیست؟

مومو در واقع مجسمه الهام گرفته شده از افسانه‌های آسیا شرقی است که از آثار هنرمند ژاپنی کیسوکه آیسو ۴۷ ساله محسوب می‌شود. آقای آیسو در این رابطه از دیده شدن آثارش در سطح جهانی ابراز خوشحالی کرده است و ذکر کرده که خود پدر است و نگرانی والدین را درک میکند. همچنین وی از سود جویانی که از عکس مومو در این راه سو استفاده میکنند؛ درخواست کرده که این کار را متوقف کنند. با این حال سال گذشته به دلیل فرسوده شدن مجسمه مومو، آقای آیسو این مجمسه را نابود کرد و افزود که این کار ربطی به پرونده اخیر ندارد و صرفا به دلیل تموم شدن عمر اثر است.

خالق مجسمه مومو
کیسوکه آیسو ۴۹ ساله ژاپنی خالق مجسمه مومو

چالش مومو چیست و از کجا شروع شد؟

شروع چالش مومو از فیسبوک در کشور‌های آمریکا، اسپانیا، فرانسه، بریتانیا و آلمان آغاز شد که در سال‌های اخیر به دیگر کشور‌ها از جمله ایران و شبکه‌های مجازی مانند اینستاگرام و واتساپ گسترش یافت. این چالش به وسیله ارسال پیام و ایجاد مزاحمت توسط اکانتی با نام و عکس مومو به کاربر آغاز می‌شود و طی ایجاد جنگ روانی، فرد قربانی را مجبور به فرمان برداری از دستوراتی مانند آسیب رساندن به خود و یا دیگران می‌کند. همچنین برخی افراد، اکانت‌های مومو را هکر‌های فوق حرفه‌ای می‌دانند. متاسفانه اغلب قربانیانی که درگیر چالش مومو می‌شوند از گروه‌های سنین پایین می‌باشند که از نظر روانی توان درک و حل این نوع تنش‌ها را ندارند.

چالش مومو در واتساپ
کودکان و نوجوانان هدف اصلی چالش مومو

اقدامات پلیس فتا در رابطه با چالش مومو

تاکنون خودکشی پسر ۱۳ ساله اهوازی و دختر ۱۵ ساله اصفهانی گزارش شده است که صحت آن از سمت مراجع قانونی و رسمی رد شده است. رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا در مصاحبه با رسانه آخرین اخبار اعلام کرده است که بازی و چالشی با تحت عنوان “چالش مومو” مختص به کشور‌های آمریکای لاتین می‌باشد و هیچ بازی با این نام در ایران دمو نشده است. در ادامه سرهنگ پاشایی تاکید کرده است که این چالش با ارسال لینک توسط افرادی با نبوغی خاص در شبکه‌های اجتماعی صرفا جهت شوخی، سرگرمی و تشویش اذهان عمومی آغاز شده است. علاوه بر این ایشان خاطر نشان کرده‌اند که خبر از موضوع اصلی ترسناک‌تر به نظر می‌رسد و هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد؛ در مقابل از مردم خواستار شده‌اند که از شروع مکالمه با اکانت‌های مومو خودداری کرده و در صورت دریافت لینک‌های مشکوک، آنها را نادیده بگیرند.

همچنین کارشناسان معتقد هستند که این گونه اخبار تنها شایعاتی جهت دیده شدن برخی کاربران نیازمند به توجه، با هدف قرار دادن والدین و کودکان ضعیف دل می‌باشد.

با این حال با توجه به نگرانی‌‌های والدین، پلیس فتا جهت کاهش جو مخرب چالش مومو در فضای مجازی به ویژه در واتساپ، اقداماتی را شروع کرده است. در این راستا پلیس فتای هرمزگان و قائم شهر از شناسایی و دستگیری عامل چالش مومو اطلاع دادند.

رامین پاشایی
سرهنگ دوم رامین درباره چالش مومو گفت:« خبر ترسناک تر از موضوع اصلی می‌باشد.»

اقدامات علیه چالش مومو برای والدین نگران

همانطور که می‌دانیم پیشگیری بهتر از درمان است؛ پس ابتدا خونسردیتان را حفظ کنید. این چالش صرفا شایعه‌ای بیش نیست که پیشنهاد‌های ما به شما برای جلوگیری از ایجاد تخلل در روان فرزندتان به شرح زیر می‌باشد:

الف) محدودیت دسترسی کودکان به شبکه‌های مجازی و اجتماعی

شبکه‌های مجازی در واقع برای بزرگسالان طراحی شده است که با توجه به تبلیغات جذاب و همه‌گیری استفاده از این نوع نرم افزار‌ها، باعث شده که خانواده‌ها اهمیت کمتری در رابطه با شبکه‌های اجتماعی فرزندشان داشته باشند. علاوه بر این به دلیل شیوع کرونا و مجازی شدن آموزش‌ها والدین مجبور به فراهم کردن سخت افزاری به منظور راحتی تحصیل فرزند خود در این شرایط شده اند؛ همکاری نکردن مدرسان و مناسب نبودن نرم افزار‌های آموزش مجازی ایرانی از دیگر عوامل دسترسی کودکان و نوجوانان به فضای مجازی می‌باشد. در این رابطه اتحادیه انجمن‌ اسلامی دانش آموزان اعلام کرده است که افراد زیر سن ۱۸ سالگی، اصلی‌ترین گروه استفاده کننده فضای مجازی می‌باشند که شامل جمعتی حدود ۱۴ میلیون نفر می‌شوند.

با این حال پیشنهاد پلیس فتا به والدین اعمال و یا کنترل دسترسی کودکان به فضای اجتماعی می‌باشد.

شبکات اجتماعی در سنین پایین
اتحادیه انجمن اسلامی دانش آموزان اعلام کرد:« اصلی‌ترین مصرف کنندگان شبکه‌های اجتماعی افراد زیر ۱۸ سال هستند.»


ب) آموزش استفاده صحیح از اینترنت به کودکان توسط پدر و مادر

با در نظر گرفتن عوامل ذکر شده میتوان نتیجه‌گیری کرد که در بسیاری از موارد اعمال محدودیت برای سنین پایین امکان‌پذیر نمی‌باشد. در نتیجه باید روش استفاده صحیح از اینترنت به کودکان را آموزش داد. این مورد امری مهمی است که والدین باید دقت داشته باشند که خودشان در واقع الگویی برای کودکانشان هستند و تا زمانی که استفاده صحیحی از اینترنت نداشته باشند؛ نمیتوانند فرزند خود را قانع و توجیح به انجام این کار کنند.

آموزش فضای مجازی به کودکان توسط والدین
کودکان می‌بینند، می‌شنوند و تکرار می‌کنند!!


ج) تکمیل موارد امنیتی اپلیکیشن‌ها

شزکت سازنده اپلیکیشن‌ها به دلیل افزایش افراد سودجو، به صورت مدوام در حال تلاش ارتقا سطح امنیتی خدمات برای کاربران می‌باشند. در نتیجه هر کاربر مسئول اطلاعات خود می‌باشد و باید تمامی موارد امنیتی خواسته شده را ارائه و رعایت کند. اگرچه که پیشنهاد می‌شود که در راستا کاربران وسواس بیشتری به خرج دهند و حتما از نرم افزار‌های معتبر در استور‌های رسمی استفاده کنند.

امنیت در فضای مجازی
تکمیل و تایید اطلاعات ضمانت کننده امنیت شما در فضای مجازی می‌باشد.


د) با توضیحات بیشتر باعث ایجاد حس ترس در کودکان خود نشوید!

توصیه می‌شود برای صحبت کردن با کودک خود و آسوده کردن خیالش، فضای آرام را بدین منظور فراهم آورید. توجه داشته باشید که لازم به ذکر تمامی موارد نیست و تنها کافی است که صحت نداشتن موضوع مربوطه را با استدلال برای کودکتان شرح دهید.

نکات مهم در گفتگو با فرزند خود
گفتگو با فرزند خود را با لحنی دوستانه در فضای آرام آغاز کنید.


ه‍‍‍‍‍‍‌) کودک خود را حمایت کنید!

برخی خانواده‌ها دائما در حال تلاش برای کنترل مجموعه فعالیت‌های فرزند خود هستند؛ این کار نه تنها باعث منع کودک نمی‌شود، بلکه باعث تشدید حس کنجکاوی او نیز می‌گردد. پیشنهاد ما به شما استفاده از روشی اصولی است که طی آن والدین بتونند با بررسی فعالیت فرزند خود، تبدیل به دوست و همراه او شوند.

شما می‌توانید با استفاده از نرم افزار پین شو، آسوده خیال به کودک خود عشق بورزید و با بررسی فعالیت‌های او در بیرون از خانه، از خطرات غیر قابل پیش بینی کنید. توجه داشته باشید که در صورت مشاهده موردی نباید باعث ایجاد ترس در کودک خود شوید؛ در مقابل باید زمانی در فضایی بدون تنش برای دلبند خود اختصاص دهید. سپس در این جلسه دوستانه برای کودک و یا نوجوان خود شرایط و عواقب عملکردش را شرح دهید!!

فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب

لوگو پین شو - ردیابی گوشی

پین‌شو یک نرم‌افزار کاربردی برای ردیابی افراد بدون اینترنت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *