حفاظت از اطلاعات و حریم شخصی در فضای مجازی
پس از شیوع کرونا، عموم مردم الگوهای رفتاری مختلف ولی یکسانی را به دست آوردند. در صدر جدول این الگوها، افزایش فعالیت و به اصطلاح آنلاین بودن در اینترنت است. از تجربه تفریحات و سرگرمیهای جدید تا شاغل بودن به صورت دورکاری و آنلاین، مردم انجام اغلب کارها را به صورت اینترنتی پذیرفتهاند. در مقابل نتیجه رضایت بخش انجام امور به صورت اینترنتی، کاربران دسترسی لازمه را از جمله اطلاعات بانکی، تماسها، تصاویر، پیامکها و… را به این بستر دادهاند. اما تا چه میزان اعتماد به این بستر کار درست و صحیحی است؟ با ما به منظور بررسی این موضوع همراه باشید.
واقعیت زندگی مدرن
طبق گزارشات انجام امور روزانه از طریق اینترنت در دوران قرنطینه حدود ۲۵ درصد افزایش داشته است. این رشد چشمگیر در اعتماد و استفاده کاربران، احتمالی برای کاهش آن باقی نگذاشته است. از کار کردن تا ورزش کردن، شرکت در کلاسهای آموزشی تا بازی و سرگرمی، انجام امور اداری بانکی تا خرید در چند دقیقه، باعث شده تا زمان و امور زیادی را به صورت آنلاین انجام دهیم. همه این موارد واقعیتی از زندگی مدرن است.
این در حالی است که هر کاربر در هر ثانیه ممکن است در معرض هک و نقض دادهها قرار گیرد. این امر به حدی جدی است که کلاهبرداری فیشینگ و به سرقت رفتن اطلاعات در دو سال گذشته سه برابر شده است. این میزان آمار به این معنی است که هر ۳ خانواده ۱ خانواده قربانی این نوع کلاهبرداری میشوند.
کلاهبرداری فیشینگ چیست؟
فیشینگ روشی است که به وسیله آن هکرها و کلاهبردارن به اطلاعاتی نظیر نام کاربری، رمز عبور، شماره کارت بانکی، رمز دوم و حتی CVV2 دست پیدا میکنند. رایجترین نوع سرقت اطلاعات به صورت فیشینگ یک تکنینک مهندسی است که با ارسال لینک وبسایت جعلی و کلیک توسط کاربر صورت میگیرد.
از جمله حقههای کلاهبرداری فیشینگ از طریق اپلیکیشنهای مخرب، ارسال پیامک جعلی بانکی، وای-فای رایگان، پنجرههای پاپآپ و سایتهای ارجاع دهنده است.
پیشگیری بهتر از بازیابی اطلاعات
اغلب افراد تصور میکنند به دلیل نداشتن اطلاعات مهم و یا حساب بانکی میلیاردی، نیازی به حفاظت از آن در برابر سودجویان ندارند. این در حالی است که استفاده از حسابهای بالا تنها برای به سرقت بردن اطلاعات نیست. در برخی موارد با هک کردن و دست پیدا کردن به اطلاعات، از آن حساب کاربری یا بانکی به عنوان واسطهای برای به سرقت بردن دارایی دیگران استفاده میشود.
در صورت ثبت شکایت علیه حساب کاربری یا بانکی، شخص دارنده به دلیل حفاظت نکردن از اطلاعاتش مسئول است. از این رو باید خساراتی که به وسیله حساب او وارد شده است؛ را پرداخت و جبران نماید.
در نتیجه حتی در صورت نداشتن اطلاعات حیاتی باید در حفظ آن در بستر اینترنت هوشیار و آگاه باشیم.
روشهای جلوگیری از کلاهبرداریهای اینترنتی و محافظت از اطلاعات:
- انتخاب رمزهای عبور با ترکیبی از مجموعه ارقام، نمادها، حروف بزرگ و کوچک
- استفاده از تایید ورود دو مرحلهای
- در اختیار نذاشتن رمزهای عبور و اطلاعات برای دیگران
- متصل نشدن به شبکههای اینترنتی رایگان و همگانی
- خودداری از دانلود و نصب نرم افزارهای ناشناس و مخرب
- باز نکردن وبسایتها و لینکهای ناشناس و عجیب
- استفاده نکردن از فیلترشکنها، وی پی ان و پروکسیها
پین شو محافظ اطلاعات شما
پین شو یک نرم افزار ردیابی فوق قدرتمند است. این ردیاب نرم افزاری با ارائه خدمات آگاهانه، موقعیت مکانی افراد خانواده از جمله خردسالان، سالمندان، بیماران آلزایمری و یا کارمندان و رانندگان یک مجموعه را به شخص درخواست کننده اطلاع میدهد. اگرچه که درخواستهایی برای ارائه خدمات ردیابی مخفیانه توسط کاربران دریافت شده است؛ اما این خدمات به نوعی کلاهبرداری محسوب میشود.
از این رو ردیابهای معتبر ایرانی یا خارجی تنها خدمات آگاهانه ارائه میدهند. قابل ذکر است که ردیابهای مخفیانه قابل نصب بر گوشیها و دستگاههای هوشمند، در واقع نرم افزارهای جاسوسی هستند و برای ارائه نتایج دلخواه متقاضی بایستی به تمام اطلاعات دستگاه دسترسی داشته باشد. از این رو بستری را برای هک شدن و به سرقت رفتن اطلاعات فراهم میکند.
در مقابل پین شو بدون دسترسی داشتن به اطلاعات کاربران، بهترین خدمات خود را در قالب ردیابی آگاهانه ارائه میدهد. از این رو برای تست عملکرد امکان تست نرم افزار با ۲ بار ردیابی رایگان را برای کاربران خود فراهم کرده است. برای تست و استفاده از خدمات منحصر به فرد ردیاب پین شو کافی است که نرم افزار را از طریق لینک پایین دانلود و نصب فرمایید.
پینشو یک نرمافزار کاربردی برای ردیابی افراد بدون اینترنت است.