۳ دلیل که باعث می‌شود دیگر از VPN و فیلترشکن‌های رایگان استفاده نکنید!

اعمال تحریم گوناگون توسط اغلب سرویس‌های خارج از کشور علیه کاربران ایرانی باعث شده تا نصب و اجرا VPN و فیلترشکن‌ها افزایش یابد. اما تا چه میزان می‌توان به این گروه از اپلیکیشن‌ها اعتماد کرد؟ با پین شو همراه شوید تا به بررسی این موضوع بپردازیم:

فیلترشکن یا VPN چیست؟

VPN که مخفف عبارت Virtual Private Network (شبکه خصوصی مجازی) است؛ به سرویس‌های تانلینگ گفته می‌شود. همانطور که می‌دانیم اینترنت فضایی بدون هیچ گونه محدودیت با امکان برقراری به دورترین سرور‌ها حتی خارج از کشور است. در نتیجه VPN برای ایجاد ارتباطی امن طراحی شده است.

عملکرد VPN با رمزگذاری داده‌های ترافیک و اتصال آن به یک شبکه خصوصی اینترنت از اطلاعات شما محافظت می‌کند. شبکه خصوصی مذکور اغلب متصل به سرور کشور می‌شوند؛ در این صورت اطلاعات و داده‌های مربوطه به عنوان شخصی با آدرس IP آن کشور در بستر اینترنت شناخته می‌شود.

در نتیجه استفاده از VPN به منظور افزایش امنیت اطلاعات شخصی و حذف تحریمات سرویس‌های خارجی علیه اکانت‌های ایرانی یک امر بسیار عادی می‌باشد؛ با این حال چرا نباید از VPN رایگان استفاده کرد؟

فیلترشکن یا VPN چیست؟
VPN یک سرویس ایجاد ارتباط امن در بستر نا امن اینترنت است.

چرا نباید به VPN رایگان اعتماد کرد؟

VPN‌ها برای انتقال داده‌ها از یک سرور به سرور دیگر نیاز دارند تا به اطلاعات ترافیک مربوطه دسترسی داشته باشند. به همین دلیل استفاده از VPN مناسب تبدیل به یکی از نگرانی‌ها کاربران شده است!!

وی پی ان‌ها از نظر کاربران به دو دسته رایگان و غیر رایگان تقسیم بدی می‌شود. در ادامه به عواملی که اعتماد به نمونه‌های رایگان را دشوار میکند؛ میپردازیم:

  • در دسترس نبودن پشتیبان‌های اپراتور و فنی
  • نبود مرجع و صفحات مجازی معتبر
  • عدم وجود کانکشن‌های هوشمند
  • تعداد سرور‌های محدود
  • درخواست نرم افزار از کاربر مبنی بر اجازه دسترسی به اطلاعات نرم افزار‌های دیگر
VPN رایگان
شرکت‌های غیر معتبر ارائه‌ دهنده‌های اصلی VPNهای رایگان هستند.

چرا نباید از VPN استفاده اعتماد کرد؟

با توجه به محدودیت‌های اعمال شده برای کاربران ایرانی، در سال‌های اخیر فروش و نصب نرم افزار‌های غیر مجازی که امکان دسترسی به سرور‌های خارج از کشور را می‌دهند؛ افزایش یافته است. در این راستا سرپرست معاونت تشخیص و پبشگیری پلیس فضای تبادل اطلاعات سرهنگ علی نیک نفس این گونه اپلیکیشن‌ها را بد افزار‌های جاسوسی خطاب کردند و در رابطه با استفاده از آنها به کاربران ایرانی هشدار داد.

علی نیک نفس
علی نیک نفس سرپرست معاونت تشخیص و پیشگیری پلیس فضای تبادل اطلاعات، VPNها را بدافزار‌های جاسوسی خطاب کرد!

اما چرا تا این میزان تاکید می‌شود که نباید از vpnهای رایگان استفاده کرد؟

۱. امنیت پایین VPN رایگان

همانطور که اشاره کردیم VPNها برای عبور اطلاعات شما باید آن‌ها را رمزگذاری کنند؛ این امر در نسخه‌های رایگان به دلیل مجانی بودن خدمات از امنیت بالایی برخوردار نیستند. در نتیجه اطلاعات شما نه تنها به خوبی رمز‌گذاری نمی‌شود؛ حتی امکان مشاهده توسط دیگر سودجویان و ربات‌ها نیز وجود دارد. در نظر داشته باشید این اطلاعات شامل عملکرد شما در فضای وب نیست؛ منظور اطلاعات مهمی مانند اطلاعات بانکی، کوکی‌ها، تاریخچه جستجو و رمز‌های اکانت‌های مختلف است.

قابل ذکر است که اغلب این اطلاعات حتی توسط خود مرجع‌های VPN به فروش می‌رسد. زیرا در مقابل خدماتی که ارائه می‌دهند؛ هزینه‌ای دریافت نمی‌کنند و این بدان معناست که به هر روشی حتی فروش اطلاعات کاربرانشان باید کسب درآمد داشته باشند.

امنیت پایین Vpn
خدمات رایگان VPNها برابر با به سرقت رفتن اطلاعات ترافیک کاربران می‌باشد.

۲. مصرف بالای اینترنت توسط VPN رایگان

فرض می‌کنیم VPN رایگانی از اطلاعات کاربران خود سو‌استفاده نمی‌کند. در نتیجه باید از منبعی کسب درآمد داشته باشد؛ یکی از راه‌های پیش رو نمایش خودکار تبلیغات غیر قابل حذف برای کاربران می‌باشد. جدای بحث امنیت، تبلیغات مذکور اغلب در قالب تصویر و عکس در محدوده‌ای زمانی برای کاربر به نمایش در می‌آید. انجام لودینگ این گونه تبلیغات باعث افزایش مصرف دیتای اینترنت فرد می‌شود. همچنین اغلب این تبلیغات مربوط به بدافزار‌های دیگر می‌شود که بدون اطلاع به کاربر و یا نمایش اعلان یه صورت خودکار دانلود و ذخیره می‌شود.

مصرف بالای اینترنت توسط vpn رایگان
روش درآمدی برخی vpnهای رایگان نمایش تبلیغات اجباری برای کاربران می‌باشد.

۳. اتصال به سرورهای ناشناس توسط VPN رایگان

پس از بررسی‌های انجام شده روی VPNهای رایگان مشخص شد؛ که این سرویس‌‌ها برای دور زدن قوانین سخت مربوط به حفظ امنیت اطلاعات کاربران؛ سرور‌های چینی را در قالب نام دیگر کشور‌ها در دسترس کاربران قرار می‌دهند.همچنین ۸۶ درصد این سرور‌ها سیاستی در زمینه ایجاد فضای امن و حفظ حقوق کاربران ندارند. زیرا از نظر فنی خدمات VPN در چین غیرقانونی است.

سرورهای ناشناس vpn رایگان
شرکت‌های ارائه دهنده vpn رایگان اغلب دارای سرور‌های ناشناس هستند.

حفظ و بهبود امنیت خود و خانواده در برابر VPNها

اغلب کاربران معمولی فرض دارند که به دلیل نداشتن اطلاعات مهم، نباید نگران استفاده از VPN رایگان باشند. در حالی که دسترسی نامحدود این گونه سرویس‌ها بیشتر از حد تصور می‌باشد؛ و گاهی ممکن است نه تنها برای خود شخص بلکه برای دوستان و اطرافیان نیز باید احتیاط کرد. اما چگونه می‌توان VPN مناسب را تشخیص داد؟ متاسفانه طبق تحقیقات مهندسین ارتباطات مشخص شد که حتی نباید به VPNهای با حق خرید اشتراک اعتماد کرد. زیرا دیگر VPNها یک کانال عبور امن نمی‌باشند. این امر به دلیل فعالیت‌های گسترده هکرها و جاسوسان غیر قانونی دیگر قابل اعتماد نیستند. از این رو پیشنهاد می‌شود از استفاده هر گونه VPN و فیلترشکن اکیدا خوداری شود.

در ادامه مسئولین وزرات ارتباطات و مهندسین ایرانی با تکیه بر دانش بومی، به منظور به فراهم کردن امنیت برای کاربران در فضای مجازی، به طراحی سیستم‌ها، سامانه‌ها و پلتفرم‌های ایرانی جایگزین سرویس‌های فیلتر شده از جانب آمریکا پرداخته اند. یکی از این سیستم‌ها، ردیاب نرم افزاری پین شو است.

و از آنجایی که امنیت یک اصل جدا نشدنی از آرامش و آسودگی فردی و اجتماعی در محیط خانواده می‌باشد؛ پین شو به شما کمک می‌کند تا در مقابل ارائه خدمات، اولویت خود را حفظ امنیت و حریم شخصی کاربران بیشتر از قبل تضمین کند.

فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب

لوگو پین شو - ردیابی گوشی

پین‌شو یک نرم‌افزار کاربردی برای ردیابی افراد بدون اینترنت است.

2 دیدگاه در “۳ دلیل که باعث می‌شود دیگر از VPN و فیلترشکن‌های رایگان استفاده نکنید!

یعنی مهندسین ایرانی میتونن بازی های مبایل مثل پابجی. کالاف دیوتی بازی جدید مثل arena breakout با همون گرافیک بسازند نه نمیتونن پس مجبوریم از *** رایگان استفاده کنیم 😑😑

[…] ۳ دلیل که باعث می‌شود دیگر از VPN و فیلترشکن‌های رایگان … […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *